2017

Sayı 1

Hİcret

Yeni dergimizin ilk sayısıyla karşınızdayız. Çalışmalarımıza başladığımız ilk günden bugüne kadar çok ayrı ve çok güzel duygularla tanıştık. Bu heyecanı sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Her mevsimin kendine has güzellikler taşıdığını düşündüğümüzden, dergimizin ismini ‘Mevsim’ koyduk. Her sayımızın bir hazine değerinde olacağını düşünerek, ‘Her Mevsim Bir Hazinedir’ sloganıyla siz okuyucularımıza merhaba dedik. Kültür ve yaşam dergisi Mevsim, 3 ayda bir karşınızda olacak.
Dergimizde ele aldığımız konuların, toplumun her bireyine hitap etmesine özen gösterdik. Ayrıca güncel haberlerden sağlığa, inanç dünyamızdan bilim ve teknolojiye, tasarımdan tarihe birçok alana yer verdik.

Bir bayramdan çıkıp yeni bir bayrama hazırlandığımız şu günlerde, klasik ama bir o kadar da yerinde olan  “Aaah nerde o eski bayramlar?” sözünü söylemekten kendimizi alıkoyamıyoruz maalesef. Oturup düşündüğümüzde, bu serzenişlerde bulunmak yerine elimizi taşın altına koymamız gerektiğinin ve bu sorumluluklar yumağından bizlere de bir hisse düştüğünün farkına varıyoruz. Mevsim Dergisi’nin ilk sayısını bu doğrultuda şekillendirmeye çalıştık Aslında insanların doğru kişilik özellikleri kazanmalarına canlı örnek olmak her zaman daha etkilidir. Ancak bir dergi üzerinden bunu yapmamız mümkün değil. Bu sebeple kadîm tarihimizin en büyük şahsiyetlerinden ve onların kişilik özelliklerinden sözetmek suretiyle, bir nebze de olsa bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Bu düşünceyle; yaratılmışların en üstünü, âlemlere rahmet Peygamber Efendimizin ﷺ hayatı, İsmâîl Peygamberin teslimiyeti, büyük İslâm âlimlerimizin altın sözleri gibi birçok konuyu sizlerle paylaşmak için gayret gösterdik. Temenni ediyoruz ki toplum yapımızdaki birtakım bozukluklara, küçük dokunuşlarla da olsa vesile olabiliriz. Tekrar buluşmak dileğiyle, Allâh’a emanet olun…

KURBAN İBADETİ
HİCRÎ YILBAŞI
İSMÂİL PEYGAMBERİN TESLİMİYETİ
EFENDİMİZİN HAYATI
15 TEMMUZ DESTANI
40 HADİS - AMELLER ANCAK NİYETLERE GÖREDİR
GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZ
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
SADAKA VE BAĞIŞ
KÜRESEL İNTERNET PROJESİ
PALET DEYİP GEÇME
HAMİLELİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR
ALİMLERİMİZDEN BİZE KALAN MİRAS-1
DUÂ 1